2015. március 16., hétfő

Pulyka apró pecsenye sajtszósszal.

Hozzávalók:

80 dkg. pulyka felső comb,

1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,
100 g. hámozott paradicsom konzerv, (esetleg 2 db paradicsom meghámozva)
kevés majoránna,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés só, és őrölt bors,
kevés olíva olaj.


A pulykahúst apró kockákra vágom. A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megdinsztelem. A pulykahúst hozzátéve, fehéredésig párolom, majd felöntöm, kevés száraz fehérborral. Megsózom és borsozom, hozzáadom a hámozott paradicsomot, fakanállal szétnyomom, és fedő alatt főzöm kevés ideig. Ha nincs konzerv hámozott paradicsom, akkor húzzuk le a héját úgy, hogy a végét kereszt alakban bevágjuk, és 2 percre forró vízbe mártjuk. Ez után könnyen le tudjuk húzni a héját.
A reszelt sajtból, és a tejszínből mártást készítek, majd a pulykahúshoz hozzáadva felforralom. Hozzáadom a majoránnát, de csak a főzés legvégén. Ezzel csak összeforgatom, és kész az étel. 
Abból a tésztából főztem mellé köretet, amit receptjeimmel nyertem. Szerencsére még több ételt tudok készíteni vele! A tészta a legalkalmasabb köret, mert magán tartja a bőséges szaftot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése