2015. április 24., péntek

Bográcsgulyás pulykacombból.


Hozzávalók 6 főre:

1 kg. pulyka felső comb filé
5 db. sárgarépa, 

2 db. petrezselyem gyökér,
1,5 kanál zsír,
2 kisebb hagyma apróra vágva,

3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 csokor petrezselyem zöld, 1 levél zeller zöld, 1 lestyánlevél összekötve,
1 db zöldpaprika karikára vágva,
2 db. közepes paradicsom meghámozva,
kevés köménymag,
1/2 kg. krumpli kockázva,
só, frissen őrölt bors.


liszt, 2 tojás, víz, csipet só a galuskához.




A hagymát, és a fokhagymát, kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom. Hagyom, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beleteszem az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a kockázott krumplit,  a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrlök rá, és készre főzöm. A legvégén galuskát kavarok ki, és vágódeszkáról beleszaggatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése