2015. április 24., péntek

Gombás - tejfölös harcsapaprikás.

Hozzávalók 4 főre:

1 kg. harcsa filé,

20 dkg. gomba, (lehet erdei, de csiperke is)
3 fej vöröshagyma,
5 gerezd áttört fokhagyma,
4 kanál tejföl,
2 nagyobb zöldpaprika,
2 db. paradicsom,
1 kanál liszt,
kevés étolaj
kevés pirospaprika,
kevés só,
kevés bors.




A filézett harcsát egyenlő darabokra vágunk, kicsit megsózzuk.
Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot. (használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, paprikás alapot készítünk. Enyhén felöntjük vízzel, vagy alaplével.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. 
A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához. 
Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához. Rövid idő alatt összefőzzük.
Galuskával tálaljuk, amit frissen átforgathatunk kevés tejfölben is. (ez csak ajánlott!)
Újhagyma zöldjével, vagy snidlinggel díszíthetjük tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése