2015. április 24., péntek

Fűszeres csirkemell mediterrán tésztán.

Hozzávalók 2 főre:

2 db csirkemell,
só, frissen őrölt bors, fokhagymapor, kevés mustár.

200 g. makaróni,
1/2 kaliforniai paprika,
1 db. paradicsom,
1 fej lila hagyma,
10 dkg. húsos hasaalja szalonna, (pancetta)
1 dl. száraz fehérbor,
1 ek.  paradicsompüré,
kevés szárított bazsalikom, és oregánó, 
kis csokor snidling,
frissen őrölt só, és bors,
1 kanál olíva olaj.



A csirkemelleket középen átvágom, és enyhén szétverem rostjait. Sózom, borsozom, kevés fokhagymaporral, és mustárral ízesítem, majd serpenyőben, vagy roston kisütöm.
Közben felteszem a makarónit főni lobogó sós vízben.
Kevés olíva olajon megpirítom a csíkokra vágott pancettát, hozzáteszem a csíkokra vágott lila hagymát, a felkockázott paprikát, és a paradicsomot. Kevés bort öntök alá, és addig főzöm, míg a paradicsom szétnyomhatóvá nem válik. Ekkor hozzáadom a paradicsompürét, és a makarónit közvetlenül a főzővízből. A zöld fűszerek is hozzákerülnek, de ezekkel már nem kell főzni, csak átforgatni velük, hogy mindenhova jusson belőlük. A fűszeres sült csirkemellet fel is csíkozhatjuk, de egészben is ráhelyezhetjük a mediterrán jellegű tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése