Hozzávalók 8 személyre:
1,5 kg. pulykazúza
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db. zöldpaprika,
1 db. nagyobb paradicsom,
kevés só, és frissen őrölt bors,
kevés csilipehely,
A hagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megdinsztelem, megsózom. A megmosott, átvizsgált, feldarabolt zúzát hozzátéve, fehéredésig pirítom. Belerakom a felaprított paprikát, az apróra vágott paradicsomot is hozzáteszem. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzöm. Megpaprikázom, kevés csilipelyhet teszek hozzá, valamint fokhagymát nyomok a fazékba, és frissen borsot őrlök rá. A zúza puhulásáig főzöm.
Galuskával, de tésztával is tálalható. A tejfölt se felejtsük mellőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése