2015. május 17., vasárnap

Tojásos lecsó virslivel

Hozzávalók:

2 nagy fej hagyma,
5 db. lecsópaprika,
3 db. paradicsom,
6 db. tojás,
1/2 kg. virsli,
néhány bazsalikom levél,
kevés petrezselyem zöld, 
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika, 
esetleg csípős paprika ízlés szerint,
kevés étolaj.


A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk,  kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük. Ezután könnyen lehúzható a héja) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk. A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük.  (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.) A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom, és petrezselyem zöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg. A lazán felvert tojással is összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése