2015. június 24., szerda

Gombával töltött borda

Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli karaj,
1 kisebb fej hagyma,
30 dkg. csiperke,
1 gerezd fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál sűrített paradicsom, vagy ketchup.
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez.



A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk, és enyhén kikloffoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük. 
Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük. 
Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt ne felejtsük benne a hústűt!
Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.

Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése