Hozzávalók:
csiperke gomba, (fejenként 3-4 db.)
só, frissen őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
bő olaj a sütéshez.
A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk. A mérettől függően 3 - 4 gombát panírozunk személyenként.
A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk!
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként. A tartármártás is illik hozzá!
csiperke gomba, (fejenként 3-4 db.)
só, frissen őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
bő olaj a sütéshez.
A gombákat megtisztítjuk. Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz. A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk. A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk. A mérettől függően 3 - 4 gombát panírozunk személyenként.
A panírozást a megszokott módon végezzük. Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk. A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk!
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként. A tartármártás is illik hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése