2015. június 18., csütörtök

Almaleves karamellizált almaszeletekkel.

Hozzávalók:

6 db. alma,
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 pár szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor

200 g. főzőtejszín
0.5 dl. fehérbor
1 kevés citromlé





Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket. Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főzni.
Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget beletéve, ismét felforraljuk. Ezután tálaljuk a karamellizált almaszeleteket is visszatéve, és néhány mentalevéllel díszíthetjük.
Melegen, vagy hidegen tálalhatjuk.

A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése