2015. június 18., csütörtök

Sült csirkemell sajtszósszal


Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet csirkemell,

1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,
1 kiskanál mustár,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés petrezselyem zöld,
só, és frissen őrölt bors,
kevés szerecsendió reszelve.



A csirkemellet folpack közt kikloffolom, vigyázva, hogy ne verjem szét! Mindkét oldalán enyhén megsózom, borsozom, majd kevés olajon megsütöm.
A hússzeleteket kiveszem a serpenyőből, majd a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinsztelem ugyanabban az edényben. Kevés száraz fehérbort öntök hozzá. Hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, és mártást készítek állandó kavargatás mellett, majd felforralom. Sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet, a reszelt szerecsendiót, és a mustárt is.
A csirkemellet a sajtszósszal, és párolt rizzsel tálalom. (más köret is választható hozzá) Reszelt sajtot is adok mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése