2015. június 16., kedd

Rántott pulykacomb filé

Hozzávalók 4 személy részére:

8 szelet pulyka felsőcomb-filé,
só, őrölt bors,
fokhagyma granulátum, 
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz.



A filézett pulykacombot felszeleteljük, majd vigyázva kikloffoljuk. A szeleteket egyenként sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral enyhén megszórjuk, majd egymásra fektetve, folpackkal letakarva fél óráig hagyjuk pihenni. Ezután panírozzuk az ismert sorrend szerint: liszt, enyhén felvert tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban mindkét oldalán átsütjük kb. 4-4 percig annyira, hogy a megsült panír aranybarna, de nem égett színű legyen. Papírtörlőre, vagy csepegtető rácsra szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
Sült krumplival, krumplipürével, rizzsel tálalhatjuk.
Comb helyett készíthető pulykamellből is, de a comb sokkal szaftosabb hús!
Elkészíthető pulykamellből is!

1 megjegyzés:

  1. Wifi-n tableten akartam megnézni ezut a receptet, de csak külön app-al engedi, hogy megnézhessem. Hát így komáim, nem lesztek "hosszú életűek", itt a PC-én kimásoltam, feltoltam a tablet-re, azt annyi.... nektek. Azért egy külön app-ot nem fogok felrakni, hgy egy receptet lássak. Van még rajtatok kívül pár receptes oldal, na, csá !!!

    VálaszTörlés