2015. június 29., hétfő

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval.

Hozzávalók:

2 db. kígyóuborka,

1 db. kisebb zsenge karalábé,
1 nagyobb lila hagyma,
kis csokor kapor,
2 kanál extra szűz olíva olaj,
1 kanál almaecet,
só ízlés szerint, 
frissen őrölt bors.


A karalábét meghámozom, majd zsülienre (apró csíkokra) vágom, enyhén megsózom. A lila hagymát félkarikára vágom, és azt is megsózom. Míg a karalábé, és a hagyma levet enged, felaprítom az uborkát, tetszőlegesen. Az uborkát nagyobb edényben megöntöm extra szűz olíva olajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatom. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged mint más esetben. (nem ázik el a salátánk) A közben enyhén megvonult karalábéval, és lila hagymával is jól elkeverem, valamint az aprított friss kaporral is.
Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz. 
Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe ropogósságot kölcsönöz neki. A kaprot, és a lila hagymát, (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához ajánlom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése