2015. július 21., kedd

Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves.

Hozzávalók 2 fő részére:

3 db. közepes kovászos uborka,

2 dl. uborkalé,
3 dl. zöldség alaplé,
200 g. natúr joghurt,
1 mokkáskanál szorbit, vagy cukor.
1 gerezd fokhagyma,
kevés friss mentalevél, 
olíva olaj.



A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük. Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát. 
Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe. Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek. 
Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint. Pirítós kenyérrel is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése