2015. július 17., péntek

Lecsós tarja

Hozzávalók:

1 kg. sertéstarja szeletelve,
3 db. paprika,  (lecsó, kápia, kaliforniai, minél színesebb, annál szebb)
2 kisebb fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma, pépesítve, enyhén megsózva, majd olajban elkeverve,
2 db. közepes paradicsom,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors, 
kevés olíva olaj.



A tarjaszeleteket előző este előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük. (a fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst)
A húst grillen, roston, vagy serpenyőben megsütjük.
Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen. A hagymát, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk. Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot. (minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja, ami nem emészthető, ráadásul nem is szép látvány. 
Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba! Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak. A legvégén borsot őrlünk rá.
A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.
A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk. 
Ajánlott köretek a rizs, és a krumplipüré.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése