2015. július 12., vasárnap

Zöldséges húsgombócleves.

Hozzávalók:

a húsgombócokhoz:  

25 dkg. darált pulykahús
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál rizs
2 db. tojás
1 fej hagyma lereszelve
1 csipet só és bors


a levesbe:
2 db. sárgarépa felkarikázva,
1 db. petrezselyemgyökér karikákra vágva,

1 kis fej hagyma felcsíkozva,
3 gerezd fokhagyma,
1 marék zöldbab,
1/2 zöldpaprika, kis kockákra vágva
1 csipet őrölt pirospaprika,

3 kanál tejföl,
só és bors
1 nagyobb levél lestyán, 

kis csokor snidling, 
kevés olíva olaj





Először a húsgombócokat készítem el. A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre. A darált pulykahúst, a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával, és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, sütőpapírra sorjázom őket. 
A megtisztított, felkarikázott répát, és petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olíva olajon megpárolom, megsózom, és felöntöm  annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni. (jó bőségesen) Mikor felforrt hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból. A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm. A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe. 
Tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése