2015. július 17., péntek

Virslis tojásos lecsó

Hozzávalók:

1 kg. virsli,
5 db. tojás, 
2 db. közepes hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
5 db. lecsópaprika,
5 db. paradicsom, 
1 kanál olíva olaj,
1 dl. száraz fehérbor, 
só, frissen őrölt bors, 
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
néhány szál friss kakukkfű.



A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra  daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk. Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük. Közben lazán összekavarjuk a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.  
Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése