Hozzávalók:
1 kg. virsli,
5 db. tojás,
2 db. közepes hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
5 db. lecsópaprika,
5 db. paradicsom,
1 kanál olíva olaj,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
néhány szál friss kakukkfű.
A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk. Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük. Közben lazán összekavarjuk a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.
Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.
1 kg. virsli,
5 db. tojás,
2 db. közepes hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
5 db. lecsópaprika,
5 db. paradicsom,
1 kanál olíva olaj,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
néhány szál friss kakukkfű.
A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk. Kevés olíva olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük. Közben lazán összekavarjuk a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.
Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon olcsó, gyors nyáresti étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése