2015. augusztus 20., csütörtök

4 tojásos meggyes "dobálós" piskóta.



Hozzávalók egy 25 x 25 cm.-es kerámia sütőtálhoz:

4 kanál Dia-Wellness sütőliszt,
4 kanál szorbit,
4 tojás,
fél csomag sütőpor,
300 g. meggy,
fél marék durvára vágott dió,
fél marék mazsola.
szorbit a szóráshoz.

A sütit Nejem készítette nekem, szerényebb mennyiségben, cukormentesen, és gluténmentesen. A szorbit édesítőereje a cukorral egyenértékű, ugyanakkora mennyiség kell a sütibe, mint a cukorból. A liszt is gluténmentes volt, így majdnem mindenre érzékenyek is fogyaszthatják.A tálat kivajazta Párom, a tojásokat szétválasztotta, a fehérjéket felverte a szorbittal, majd óvatosan hozzáadta a tojássárgákat, és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a tálba terítette, majd megszórta dióval, mazsolával, és meggyel egyenletesen. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba. A tetejére szorbit lett szitálva. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése