2015. augusztus 20., csütörtök

Kapros kukoricasaláta

Hozzávalók:

1 doboz konzerv csemege kukorica,
1 pohár (200 g.) tejföl,
1 mokkás kanál só, 
őrölt fehér bors,
kevés friss, vagy szárított kapor,
1 kanál extra szűz olíva olaj.




A dobozos csemege kukoricát lecsöpögtetjük, elkeverjük sóval, kevés őrölt fehér borssal, tejföllel, vagy ha valaki jobban kedveli joghurttal, (így könnyebb lesz salátánk) és ízlés szerinti mennyiségű extra szűz olíva olajjal. A friss, apróra vágott, vagy szárított morzsolt kaprot is keverjük salátánkhoz.
A kapor mellett, vagy helyette illik a salátába a snidling, vagy az újhagyma is. Drágább, de összetettebb ízű, ha a tejföl, vagy joghurt helyett majonézt használunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése