2015. augusztus 20., csütörtök

Gyulai pulya apró pecsenye

Hozzávalók:

60 dkg. pulyka felső comb filé,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db. lecsópaprika,
4 evőkanál paradicsomszósz.
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
só, 
frissen őrölt bors,
kevés őrölt kömény,
kis csokor kakukkfű,
1 szál gyulai kolbász,
1 kanál zsír, vagy növényi zsiradék (étolaj)



A zsiradékon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot. A hús fehéredéséig pirítjuk. A szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott paprikákat, valamint a paradicsomszószt is hozzátesszük. Őrölt paprikát is adunk hozzá, majd elkeverjük. Sóval, borssal, köménnyel, és kevés kakukkfű levéllel ízesítjük. Hozzátesszük a kolbászt is, melyről forró vízbe mártva a bőrét lehúztuk, majd karikákra szeltünk. A kolbász pillanatok alatt átadja füstös ízét ételünknek, tökéletessé téve annak ízharmóniáját. Az ételünk bőséges szafttal rendelkezik, ezért mindenképpen olyan köret illik mellé, ami magával hordozza ezt a szaftot. (rizs, kifőzött száraztészta)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése