2015. augusztus 5., szerda

Fokhagymás - mustáros karaj

Hozzávalók 8 fő részére:

 8 szelet sertéskaraj,
1 kanál édes mustár,
1 kanál dijoni mustár,
3 gerezd fokhagyma,
fél vöröshagyma lereszelve,
fél citrom leve,
1 csipet őrölt pirospaprika,
2 kanál  olíva olaj,
kevés morzsolt kakukkfű,
1 kiskanál só, 
kevés frissen őrölt bors.



A hússzeleteket kikloffoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Később sütőben, fólia alatt megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.
Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.
Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.
Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése