2015. augusztus 26., szerda

Fokhagymás-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

3 csirkemell filé,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál tejföl,
100 g. reszelt sajt, (trappista, esetleg ementáli)
só, 
őrölt bors,
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olaj.



A megmosott, megtisztított csirkemellfiléket középen kettévágjuk, majd ismét középen bevágjuk, kettéhajtjuk, és kiklopfoljuk. Így szép szeleteket kapunk. Ezeket serpenyőben külön, vagy tepsiben egyszerre, kevés olajon megsütjük. Közben serpenyőben kevés olajba reszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, enyhén megpirítjuk, és a tejszínnel, valamint a tejföllel együtt felfőzzük. Még kihűlés előtt belekeverjük az apróra vágott petrezselyem leveleket, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük a reszelt sajttal is. Ha szükséges, tartsuk melegen addig, de ne forraljuk, míg a sajt fel nem olvad a mártásban. A hússzeletek tetején tálaljuk. 
Penne tésztát főztem ki mellé, mivel egyik legkedveltebb tésztaféle otthonunkban, valamint a közelmúltban ismét nyertem egy jókora adag tésztát receptjeimmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése