2015. augusztus 26., szerda

Sajttal - sonkával töltött borda (Cordon Bleu)

Hozzávalók:

1 kg.  csontozott sertéskaraj,
15 dkg. sonka,
15 dkg. sonka,
só, őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz, 
bő forró olaj a sütéshez.



Elkészítés: a húsból vastagabb szeleteket vágunk, amiket azonnal bevágunk középen, majd pillangó alakban kettéhajtjuk. Ezeket aztán kiklopfoljuk a lehető legvékonyabbra, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és egymásra fektetjük őket. A sonkából, és a sajtból hasábokat vágunk, majd a hússzelet egyik oldalára fektetjük.
A másik oldalt ráhajtjuk, és ha nem vagyunk biztosak képességeinkben fogvájóval tűzzük össze. Fektessük tepsibe, és kevés olajat rácsorgatva süssük elő. Kicsit pihentessük, míg teljesen kihűl. Ezután panírozzuk a szokásos módon, először lisztbe, majd tojásba, legvégül zsemlemorzsába (prézli) forgatva. Forró, bőséges olajban süssük készre.
Ha a húst vékonyra vertük ki, akkor a sajt nem folyik ki az elősütés, sem a panírban történő végleges sütés közben. A forró olaj pedig teljesen körbeveszi a töltött húst, így egyenletesen sül minden oldalán egyszerre. Nagyon lényeges az is, hogy a húst teljesen ellepje az olaj, mert ha csak az alját sütjük, ez a kellemetlen baleset (kifolyik belőle a sajt) könnyen bekövetkezhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése