2015. augusztus 24., hétfő

Pulyka apró pecsenye kapros sajtszószban

Hozzávalók :

800 g. pulykacomb filé,

2 kis fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
kevés száraz fehérbor,
3 kanál főzőtejszín,
2 kanál tejföl,
100 g. reszelt sajt,
kis csokor friss kapor, (vagy 1 kávéskanál szárított)
kevés só,  
őrölt fehér bors,
kevés olíva olaj.





A pulykahúst apróra kockázom. A hagymát, majd a fokhagymát kevés olíva olajon együtt megpirítom. A húst hozzáadva fehéredésig pörkölöm. Nem baj, ha kicsit odakapja, de ne égessük meg! Felöntöm kevéske borral. A bor feloldja az esetleges pörkölődést. Megsózom és borsozom, fedő alatt, a hús puhulásáig párolom.
A reszelt sajtból, a tejszínből, és a tejfölből mártást készítek, majd az apró húshoz hozzáadom. A kaprot is hozzáteszem, majd addig forralom, míg a mártás besűrűsödik. Bármivel tálalható, ami magán hordozza a bőséges mártást. Rizzsel, tésztával, vagy galuskával. Mivel rengeteg tésztát nyertem beküldött receptjeimmel, a köret adott volt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése