2015. augusztus 30., vasárnap

Vasi pecsenye fokhagymaszósszal.

Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj,
só, 
őrölt bors, 
tej,
kevés liszt,
néhány levél zsálya,
olaj a sütéshez.

A fokhagymaszószhoz:

10 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. zöldség alaplé.


A tálaláshoz sült burgonya, befőtt.



A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük. (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is) 
Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.
Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval  belenyomunk 10 gerezd fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.

A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése