Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé,
kevés liszt,
kevés étolaj a sütéshez,
100 g. tejszín, (laktózmentes is lehet)
só,
frissen őrölt bors,
10 -12 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
1 kanál olíva olaj,
kevés leves alaplé,
kevés étkezési keményítő.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk őket, kevés lisztbe forgatjuk, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalukon. Papírtörlőre szedjük, majd ugyanabban a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a fokhagymaszószt a szétnyomott fokhagymagerezdekből. Kevés mustárt keverünk hozzá, kevés hús alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük be állandó keverés mellett, hogy csomómentes, homogén mártást kapjunk. A kisült csirkemelleket változatos köretekkel, és a fokhagymaszósszal tálaljuk.
4 szelet csirkemell filé,
kevés liszt,
kevés étolaj a sütéshez,
100 g. tejszín, (laktózmentes is lehet)
só,
frissen őrölt bors,
10 -12 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
1 kanál olíva olaj,
kevés leves alaplé,
kevés étkezési keményítő.
A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk őket, kevés lisztbe forgatjuk, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalukon. Papírtörlőre szedjük, majd ugyanabban a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a fokhagymaszószt a szétnyomott fokhagymagerezdekből. Kevés mustárt keverünk hozzá, kevés hús alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük be állandó keverés mellett, hogy csomómentes, homogén mártást kapjunk. A kisült csirkemelleket változatos köretekkel, és a fokhagymaszósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése