2015. október 14., szerda

Csirkemell fokhagymaszósszal

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell filé,
kevés liszt,
kevés étolaj a sütéshez,

100 g. tejszín, (laktózmentes is lehet)
só,
frissen őrölt bors, 
10 -12 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
1 kanál olíva olaj,
kevés leves alaplé,
kevés étkezési keményítő.




A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk őket, kevés lisztbe forgatjuk, majd forró étolajban kisütjük mindkét oldalukon. Papírtörlőre szedjük, majd ugyanabban a visszamaradt zsiradékban elkészítjük a fokhagymaszószt a szétnyomott fokhagymagerezdekből. Kevés mustárt keverünk hozzá, kevés hús alaplevet, sózzuk, borsozzuk, és annyi tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük be állandó keverés mellett, hogy csomómentes, homogén mártást kapjunk. A kisült csirkemelleket változatos köretekkel, és a fokhagymaszósszal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése