2015. október 14., szerda

Magyaros csirkemell

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell filé,
kevés liszt,
2 kanál étolaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kisebb lecsópaprika,
2 közepes hámozott paradicsom,
só,
frissen őrölt bors,
1 kanál őrölt pirospaprika,
1 dl. száraz fehérbor,
2 kanál tejföl.





A csirkemelleket kikopfoljuk, enyhén megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán átsütjük forró olajban. Egymásra szedjük őket a serpenyőből, és letakarva pihentetjük. A maradék zsiradékon megdinszteljük a lereszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra kockázott lecsópaprikát, a feldarabolt hámozott paradicsomot. (használhatunk konzerv  hámozott paradicsomot, de elkészíthetjük magunk is. A paradicsomot kicsumázva, héját kereszt alakban bevágva, majd rövid időre forró vízbe mártva, meghűtve könnyen lehúzható a paradicsom héja)
Hozzáöntjük a bort, a feldarabolt paradicsomot fakanállal szétnyomjuk, és addig sűrítjük a mártást, míg a paprikadarabok is szét nem főnek. Ekkor tejfölt kanalazunk a mártásra, megszórjuk őrölt csemege pirospaprikával, kevés borsot őrlünk rá.
A mártásba is tehetünk finomra aprított petrezselyem zöldet, de mivel petrezselymes rizzsel tálaltam az immár magyaros csirkemellet, ezt nem éreztem szükségesnek.

Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Az ötlet tehát nem az enyém, a mártást viszont saját receptem alapján készítettem el. Köszönöm Ádi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése