2015. október 16., péntek

Érlelt káposztasaláta.

Hozzávalók

1/2 fej káposzta, 
1 kanál ételecet,
1 mokkáskanál őrölt kömény, 
1 kávéskanál só, 
1 kanál olíva olaj,
lila hagyma ízlés szerint. 



A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne "érlelődni" a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl. Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olíva olajjal. Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olíva olajtól meg csak finomabb, na meg jobban is csúszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése