Hozzávalók:
4 db. csirkecomb,
400 g. görög joghurt, (esetleg 200 g. natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
1 kanál olíva olaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
1/2 citrom leve, és reszelt héja,
kevés só,
frissen őrölt bors.
Nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot, vagy a natúr joghurtból, és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk, és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.
Porcelán sütőtálban, vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°- on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.
Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.
4 db. csirkecomb,
400 g. görög joghurt, (esetleg 200 g. natúr joghurt, és 200 g tejföl keveréke)
1 kanál olíva olaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 kávéskanál morzsolt oregánó,
1/2 citrom leve, és reszelt héja,
kevés só,
frissen őrölt bors.
Nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot, vagy a natúr joghurtból, és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal. A húst megmossuk, majd leitatjuk, és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is hűtőbe tesszük fedelet téve a tálra.
Porcelán sütőtálban, vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190°- on sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.
Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése