2015. október 10., szombat

Korianderes lencseleves köménnyel

Hozzávalók:

2 bögre lencse,
8 bögre zöldség alaplé,
1 nagyobb hagyma,
2 nagy répa felszeletelve,
1 zeller aprítva,
2 nagy krumpli felkockázva,
2 babérlevél,
1 kiskanál őrölt koriander,
fél kiskanál őrölt kömény,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
110 g friss spenót,
2 kiskanál citromlé.




Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk, lemossuk, leszűrjük.
A zöldséglében feltesszük főni a répát, a hagymát, a zellert, a krumplit, a lencsét, a babérlevelet, a koriandert, a köményt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha kevés lenne a lé, még adunk hozzá.
Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a babérleveleket és hozzáadjuk a spenótot, ha szükséges, még ízesítjük köménnyel vagy korianderrel. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromlevet.

Az ételt versenyre készítettem, megadott recept alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése