Hozzávalók:
400 g. liszt,
200 g. cukor,
3 tojás,
200 g. vaj (esetleg margarin)
1 csomag sütőpor,
1 dl. tej,
100 g. dió,
3 db. alma,
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
pár csepp rum aroma,
3 csapott evőkanál kakaópor,
3 csapott evőkanál cukor,
kevés porcukor a szóráshoz.
Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.
A vajat a cukorral, a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e. A koszorúformában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
400 g. liszt,
200 g. cukor,
3 tojás,
200 g. vaj (esetleg margarin)
1 csomag sütőpor,
1 dl. tej,
100 g. dió,
3 db. alma,
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
pár csepp rum aroma,
3 csapott evőkanál kakaópor,
3 csapott evőkanál cukor,
kevés porcukor a szóráshoz.
Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.
A vajat a cukorral, a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e. A koszorúformában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése