2015. november 7., szombat

Flinstone pecsenye.

Hozzávalók:

1 nagyobb (1,30 kg.) Frédi szelet   (bőrös sertéscomb)

1,5 kg krumpli, 
1 db. batáta (édesburgonya, kb. 70 dkg.)
3 db. kisebb cukkini,
4 - 5 szál sárgarépa, 
4 fej hagyma,
3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna,
1 nagyobb csokor kakukkfű,
1 db. csípős hegyes paprika, mag nélkül,
2 kanál étolaj.




A burgonyát, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát , és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, a tálban egyenletesen elterítjük. Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal  bedörzsölt Frédi szeletet. Mellétesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 db. ujjnyi szeletre vágott füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal. Alufóliával letakarva, 200°-on 2 óráig sütjük. A végén a fóliát levéve, pár percig pirítunk a húson.  A megsült húst, a zöldségkörettel, friss salátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése