2015. november 12., csütörtök

Milánói sertésborda "Gasztropajti" módon.

Hozzávalók:

4 szelet sertésborda,

liszt, tojás, prézli (zsemlemorzsa) a panírhoz, 
bő, forró olaj a sütéshez.


250 g. makaróni,
200 g. gomba
150 g. füstölt, főtt sonka, (sonkaszalámi)
100 g. paradicsom,
1 kis fej hagyma, 

3 gerezd fokhagyma,
150 g. napon szárított paradicsom,
kevés száraz bor,
150 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, 
frissen őrölt bors, 
kevés őrölt pirospaprika,
szárított, vagy friss bazsalikom,
oregánó,
petrezselyem zöld,
kevés olívás fűszerolaj.





A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, majd az ismert módon bepanírozzuk. Forró, bő étolajban kisütjük, és papírtörlőre szedve leitatjuk.
A paradicsomot kicsumázzuk tetején kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízfürdőbe süllyesztjük. Amikor a héja megráncosodott kiemeljük, meghűtjük, majd a bőrét könnyen lehúzhatjuk róla. 
A nagyon apróra vágott hagymát kevés olívaolajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, enyhén megsózzuk, majd kevés száraz borral megöntjük. A meghámozott, feldarabolt paradicsomot is szétnyomkodjuk a serpenyőben.
Hozzáadjuk a napon szárított paradicsomokat is, kicsit együtt pároljuk. Míg párolódik, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük. Együtt a serpenyőbe tesszük, majd rövid főzés után hozzáadjuk a zöld fűszereket is, valamint kevés borsot őrlünk rá. A kifőtt tésztát lecsepegtethetjük, és külön tálalhatjuk mindenkire rábízva a keverés arányát a raguval. Én viszont a ragura legtöbbször rászedem a tésztát, így  a serpenyőben összekeverve az ízeket. Kevés fűszerolajjal is gazdagítom a ragut. Sajtot reszelünk rá, majd a kisült rántott bordával együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése