Hozzávalók 2 személy részére:
150 g. spagetti,
4 szelet füstölt szalonna,
1/2 fej lila hagyma,
1/2 szál lángolt házikolbász,
1 tojás,
2 kanál tejföl,
néhány levél petrezselyem zöld,
kevés só, frissen őrölt bors.
A spagettit, sós, lobogó vízben feltesszük főni. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra kockázott kolbászt is megsütjük, majd azt is eltávolítjuk a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon, a felkarikázott lila hagymát enyhén megfonnyasztjuk, majd a közben megfőtt spagettit, közvetlenül a serpenyőbe szedjük. Leöblíteni, lecsöpögtetni nem kell! Két evőkanál tejföllel elkeverjük a tojást, majd a serpenyőben hozzáforgatjuk a tésztához. Enyhén sózzuk, borsot őrlünk rá. Apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. A megsült tepertőkkel, a kolbásszal is összekeverjük, félretett kakastaréjra sült szalonnával, aprított petrezselyem zölddel tálaljuk.
150 g. spagetti,
4 szelet füstölt szalonna,
1/2 fej lila hagyma,
1/2 szál lángolt házikolbász,
1 tojás,
2 kanál tejföl,
néhány levél petrezselyem zöld,
kevés só, frissen őrölt bors.
A spagettit, sós, lobogó vízben feltesszük főni. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra kockázott kolbászt is megsütjük, majd azt is eltávolítjuk a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon, a felkarikázott lila hagymát enyhén megfonnyasztjuk, majd a közben megfőtt spagettit, közvetlenül a serpenyőbe szedjük. Leöblíteni, lecsöpögtetni nem kell! Két evőkanál tejföllel elkeverjük a tojást, majd a serpenyőben hozzáforgatjuk a tésztához. Enyhén sózzuk, borsot őrlünk rá. Apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. A megsült tepertőkkel, a kolbásszal is összekeverjük, félretett kakastaréjra sült szalonnával, aprított petrezselyem zölddel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése