2015. november 19., csütörtök

Gyümölcsös rumos kavart süti

A sütemény alapja egyszerű kavart tészta kiegészítve gyümölcsökkel, ezzel különleges, finom ízűvé varázsolva a végeredményt.

Hozzávalók:
200 g. vaj (margarin)
200 g. kristálycukor,
150 g. liszt,
150 g. darált dió,
100 g. mazsola,
1 db. apróra vágott narancs, 
4 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
pár csepp rum aroma.




A lisztet, és a sütőport egy nagy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a liszttel elkeverjük, majd a vajat hozzámorzsoljuk. A mazsolát, a durvára vágott diót, a darabolt narancsot, esetleg más aszalt gyümölcsöt is eldolgozzuk a tésztában.
Előmelegített sütőben, kivajazott, kilisztezett tepsiben aranybarnára sütjük. Mázat is tehetünk rá, de porcukorral meghintve is kitűnő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése