2015. november 22., vasárnap

Színes tésztasaláta.

Hozzávalók:

250 g. több színű zöldséges  penne tészta
1 db. kaliforniai paprika,
1 kisebb saláta cukkini,
1 fej lila hagyma,
1 marék olajbogyó.
4 db. csemege uborka,
2 kanál olíva olaj,
1 kanál balzsamecet,
1 kanál teriyaki szósz,
só,
kevés frissen őrölt bors,
kevés ételecet a tészta főzővizébe.
kevés búzacsíra a tálaláshoz.





A tésztát enyhén sós, kissé ecetes vízben megfőzzük, (al dente) majd leszűrjük. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a cukkinit zöldséghámozóval szintén csíkokra vágjuk. Az olajbogyót magtalanítjuk, egyenlő kisebb darabokra vágjuk. (a magozottat könnyebb) A savanyú uborkákat felkarikázzuk. Kevés olíva olajon a lila hagymát megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a paprika csíkokat, a cukkinit, az olajbogyót, megöntözzük kevés teriyaki szósszal, és kevés balzsamecettel is. Nem forraljuk össze a hozzávalókat. Kevés borsot is őrlünk rá. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, 2 kanál olíva olajjal, és a felkarikázott csemege uborkával. Ha szükségesnek látjuk még kevés balzsamecettel, és teriyaki szósszal ízesíthetünk a salátán. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés búzacsírával is.


A tésztát, más termékekkel együtt a Gyermelyi receptjátékán nyertem. Köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése