2015. november 28., szombat

Tejfölös - fűszeres csirkecombok, tepsis krumpliágyon.

Hozzávalók 6 személynek:

6 db. csirkecomb, (1,5 kg)
2 kg. burgonya,
1 csomag gyros fűszerkeverék, (lehet másféle is, pl. szárnyas)
1 doboz tejföl.  (400 g.)
só,
1 tojás,
100 g. reszelt sajt,
50  g. vaj.





A csirkecombokat kettévágjuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A krumplikat megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Nagyobb méretű sütőtálat, vagy peremes tepsit enyhén kivajazunk, az aljára rétegezzük a krumplikarikák felét. Enyhén megsózzuk. Kevés tejfölt kanalazunk rá, elsimítjuk, majd megszórjuk kicsit reszelt sajttal Ezután ráfektetjük a befűszerezett csirkecombokat. A combok tetejét ismét beborítjuk krumplikarikákkal. A tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojást, enyhén megsózzuk, majd a krumplikarikák tetejére simítjuk. Az egészet beborítjuk reszelt sajttal, és lassú tűzön, az elején alufóliával lefedve 120 percig sütjük. (ha fedele van a tálunknak, az is használható) Ennyi idő alatt, mind a krumpli, mind pedig a csirkecombok megpuhulnak. A legvégén az alufóliát eltávolítjuk, és hagyjuk, hogy a krumpli, és a csirke kiengedett leve kicsit  elfőjön, a tetején a sajt enyhe kérget kapjon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése