2015. december 7., hétfő

Csípős, zöldséges, kukoricás tésztasaláta

Hozzávalók 2 fő részére:

200 g. színes zöldséges penne tészta, (lehet más tészta is)
150 g. vegyes fagyasztott zöldség, (country mix  sárgarépa, brokkoli, karfiol)
50 g. fagyasztott zöldbab,
150 g. csilis morzsolt kukorica konzerv, (gold chili)
2 szál újhagyma, (zöldjével együtt)
kevés olíva olaj,
1 kanál fűszeres szőlőmagolaj,
1 kanál balzsamecet,
1 kiskanál halszósz,
só, 
kevés frissen őrölt bors.




A tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük fogkeményre. (al dente) A fagyasztott zöldségeket, a zöldbabot, és a country mixet, szűrőben, egy percre forró vízbe mártjuk. (blansírozzuk)  Ezután lecsöpögtetjük, majd kevés olíva olajon megpároljuk őket. (a csípős kukoricát, a zöldbabot, a brokkolit, a karfiolt, és a felkarikázott újhagymát egyaránt) Kevés balzsamecettel meglocsoljuk, majd kiskanálnyi halszószt is locsolunk rá. Enyhén sózzuk csak, mert a halszósz is sós kicsit, majd a párolt zöldségeket, a tésztára halmozzuk. Pár tekerés borsot is elbír. Tálalás előtt kissé megöntözzük a fűszeres szőlőmagolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése