2015. december 17., csütörtök

Tejszínes - gombás pulyka apró pecsenye.

Hozzávalók:

1 kg. pulyka felső comb,
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 csipet só,

frissen őrölt bors,
1 csipet őrölt csili,
kevés kapor finomra aprítva, (esetleg szárított)
250 g. csiperke gomba,

250 g főzőtejszín,
1 evőkanál keményítő,
1 evőkanál olaj.





A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd az apróra vágott pulykahúst hozzáadva, fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát is.
Felöntjük tejszínnel,  kevés borsot őrlünk rá, majd csipetnyi őrölt köményt , és a szétnyomott fokhagymagerezdeket is hozzá adjuk. Kevés őrölt csilit is adhatunk hozzá, de csak annyi, amennyit ízlésünk kíván. A kevés kaprot csak a legvégén adjuk hozzá. Amikor a ragu felforrt, keményítőt szitálhatunk rá, amivel kicsit besűríthetjük a "végeredményt."
A pulyka apró hús gyorsan megfő, így hamar elkészül.

Tészta körettel, főtt rizzsel, esetleg galuskával a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése