2016. március 6., vasárnap

Gazdag leves pulyka szárnyközépből.

Hozzávalók:

2 db. pulyka szárnyközép,
5 db. sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
2 db. petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva,

1/2 zellergumó,
1/2 karalábé,
1 kisebb fej vöröshagyma,
kevés só, 

1 kanál szemes bors,
kevés friss zellerlevél
2 marék levestészta.



A sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, a karalábét, és a zellert megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, illetve darabokra vágjuk. A pulykaszárnyakat átmossuk, majd hideg, bővebb vízben feltesszük főzni. 1 kanál szemes borsot, és sót teszünk a vízbe, majd fedő alatt főzzük. Amikor a hús kezd puhulni, a feldolgozott zöldségeket, egy megtisztított vöröshagymát, valamint a zeller zöldjét is hozzáadjuk levesünkhöz, és a zöldségek puhulásáig együtt főzzük. Kóstoljuk meg, és ha sósnak találjuk a levest, kevés megtisztított, kockákra vágott krumplit is adhatunk a leveshez. (a krumpli kis mennyiségű sót felvesz, így miután megfő levesünk, már nem tűnik annyira sósnak!) Két marék levestésztát is belefőzünk a levesbe, és felforraljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése