2016. február 23., kedd

Magyaros krumplileves.

Hozzávalók:

1 kg. burgonya,

1 kisebb fej hagyma,
kevés petrezselyem zöld,
só, (adható hozzá só helyett ételízesítő is)
őrölt bors,
néhány babérlevél,
2 kanál tejföl,
1 kanál liszt,
kisebb kanál zsír,
kevés őrölt pirospaprika,
kevés almaecet,
kevés  cukor (ízlés szerint)




A hagymát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockázott krumplit is. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, esetleg ételízesítőt adunk hozzá, és néhány babérlevelet teszünk a levesbe. Kevés borsot, esetleg ízlés szerint cukrot, és kevés almaecetet is csorgathatunk a fazékba. Amikor  a krumpli  félig puhára főtt, paprikás rántást készítünk, majd csomómentesre keverve, hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadva, felforraljuk. 
Lehet tejföl nélkül is készíteni, de így a finomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése