2013. október 9., szerda

Csípős, savanyú csirkemáj


Hozzávalók 10 főre

1 kg. csirkemáj
3 szál sárgarépa
3 db. kápia paprika
5 db. paradicsom
3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 doboz csemegekukorica
2 cl. borecet,

1 kávéskanál gyömbér
1 mokkáskanál koriander
2 db. chilipaprika
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál keményítő1 evőkanál étolaj
2 kávéskanál ételízesítő



A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát és paradicsomot darabokra vágjuk. Az ételt wokban készítjük.
A májat jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük, annyira, hogy a rózsaszín lé megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük és félretesszük.
A wokban maradt lében, először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után, hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott, elősütött májat és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is (1 dl). Ha nincs otthon, kevés borecet mehet bele. Ekkor fűszerezzük, 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel és cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk.
10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk rá, ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket.
Rizzsel, vagy szójaszószos, pirított spagettivel tálalhatjuk.
Keleti étel, illik hozzá az evőpálcika!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése