Hozzávalók:
50 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. rizs,
fél üveg lecsó,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
kevés olaj, vagy zsír.
Készíthető friss paprikából, paradicsomból is a lecsó helyett.
Petrezselyem zöld is adható hozzá apróra vágva.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2x2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát is. Pörkölt alapot készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. (így átveszik az alapanyagok egymás ízeit) Vigyázzunk ne főzzük túl! Apróra vágott petrezselyem zöldet is tegyünk hozzá, mielőtt utolsót keverünk rajta.
50 dkg. sertéslapocka,
25 dkg. rizs,
fél üveg lecsó,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
kevés olaj, vagy zsír.
Készíthető friss paprikából, paradicsomból is a lecsó helyett.
Petrezselyem zöld is adható hozzá apróra vágva.
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2x2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát is. Pörkölt alapot készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. (így átveszik az alapanyagok egymás ízeit) Vigyázzunk ne főzzük túl! Apróra vágott petrezselyem zöldet is tegyünk hozzá, mielőtt utolsót keverünk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése