2014. január 20., hétfő

Bácskai rizseshús

Hozzávalók:

50 dkg. sertéslapocka,

25 dkg. rizs,
fél üveg lecsó,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
kevés olaj, vagy zsír.
Készíthető friss paprikából, paradicsomból is a lecsó helyett.
Petrezselyem zöld is adható hozzá apróra vágva.




A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2x2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát is. Pörkölt alapot készítünk.

A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. (így átveszik az alapanyagok egymás ízeit) Vigyázzunk ne főzzük túl! Apróra vágott petrezselyem zöldet is tegyünk hozzá, mielőtt utolsót keverünk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése