Hozzávalók:
1 zellergumó,
1 db sárgarépa,
kevés vaj,
3 db. újhagyma,
kevés friss petrezselyem zöld,
1 l. hús alaplé, (készülhet leveskockából is)
só, frissen őrölt bors,
200 g. főzőtejszín.
A zellert, és a répát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. (készíthető fagyasztott zeller, és répakockákból is) Karikára vágjuk az újhagymát, és a vajon enyhén megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát, és a zellert is, és enyhén megsózzuk. Hozzáadunk annyi alaplevet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt addig főzzük, míg a zeller, és a répa villával szétnyomható. Hagyhatjuk ebben az állapotban is, (én így szeretem) de turmixolhatjuk is. Felöntjük a maradék alaplével, apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá, frissen borsot őrlünk rá, és felfőzzük a tejszínnel.
Pár percen belül fogyasztható a leves. Javaslom, hogy kevés olíva olajon pirított kenyeret, esetleg kenyérkockákat tálaljunk hozzá, mert ezzel még tartalmasabb lesz levesünk, és élvezetesebb is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése