2016. május 21., szombat

Tepsis, lecsós csirkemáj.

Hozzávalók:
1 kg. csirkemáj,
1 üveg lecsó,
2 fej hagyma,
2 kg. burgonya,
kevés só,
frissen őrölt bors,
(esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint),
1 kanál olíva olaj a tepsi aljára.





A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit. Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk. A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával. Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)  A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével. A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt! Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése