2013. október 8., kedd

Almás, fehérboros párolt káposzta.

Hozzávalók 10 személyre:

3 db. alma,
1 kisebb fej káposzta,
2 kis fej hagyma,
1kk kömény,
só, bors,
cukor,
1 ek. olaj,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés fehérbor ecet,
csipet csombor (borsikafű),
kakukkfű


A káposztát gyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a hagymát kevés olajon pároljuk, és rövid idő után hozzáadjuk a káposztát, egész köményt, a bort, borsot, cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk, miközben az almát csíkokra vágjuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk az almát, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése