Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
400 g. liszt,
1 kocka margarin (250 g.)
1 dl. tejföl, 2 dl. tej,
50 g. élesztő,
1 tojás sárgája, csipet só.
A töltelékhez:
10 alma,
1 mokkáskanál fahéj,
4 ek. kristálycukor,
2 ek. zsemlemorzsa.
A kenéshez, 1 tojás sárgája.
A tej meglangyosítva, majd az élesztő belemorzsolva, pici cukor hozzáadva, és várjuk, hogy felfusson.
A liszt, a margarinnal eldörzsölve, majd az élesztős tejjel, csipet sóval, és a tojássárgájával jól összedolgozva.
1 óráig pihen a tészta, szépen lefedve, konyharuha alatt.
Almák hámozva, lereszelve, majd rendesen kinyomkodva. Fahéj, cukor, zsemlemorzsa kerül hozzá.
A tészta felét, kinyújtva tepsibe téve, ráborítva az almás keveréket, majd a maradék tésztát is kinyújtva befedni a tölteléket.
Felvert tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva mehetett az előmelegített sütőbe.
Mindenki, saját sütőjének bejáratott, kitapasztalt módszere szerint süsse. Nálunk, kb. 30 percig, 200C. körüli hőmérsékleten sült meg.
Tapasztalataim szerint, a meghűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni. A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése