2013. október 7., hétfő

Csirkeszárny nyárs pestoval, salsával.


Hozzávalók 8 főre:

1.5 kg csirkeszárny
1 csokor bazsalikom levél
1 csokor petrezselyemzöld
6 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom

1 db chilipaprika
2 kávéskanál só
4 kanál olívaolaj
1 szál oregáno



A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a szószokkal, majd a maradék mártást ráöntve, egy-két napig hűtőben pácoljuk.
A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez. Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.
A kétféle szószt házilag készítettem, így idehozom külön - külön a szükséges hozzávalókat, segítségül az elkészítéshez.

Salsa sósz: 2 db hámozott paradicsom, 1 kk. őrölt csili, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj, 1 tk. morzsolt oregánó.

Pesto szósz: Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. napraforgó, vagy olívaolaj.

Ajánlom alternatív megoldásként, az újhagyma szárból készített pestómat, amit ebben az esetben is használtam.

A bepácolt szárnyakat, bambusznyársra tűzzük, vagy sütőtálban sütjük meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése