Hozzávalók 8 főre:
1.5 kg csirkeszárny
1 csokor bazsalikom levél
1 csokor petrezselyemzöld
6 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db chilipaprika
2 kávéskanál só
4 kanál olívaolaj
1 szál oregáno
A kétféle szárnyat, külön edényben sütjük! Mivel a csirke hamar megsül, 45-60 perc szükséges a készre sütéshez. Először alufólia alatt, majd rövid ideig, fólia nélkül sütjük. Ajánlom a grillen, vagy tárcsában sütést is, de ha rossz az idő, tepsiben is készülhet.
A kétféle szószt házilag készítettem, így idehozom külön - külön a szükséges hozzávalókat, segítségül az elkészítéshez.
Salsa sósz: 2 db hámozott paradicsom, 1 kk. őrölt csili, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. olíva, vagy napraforgó olaj, 1 tk. morzsolt oregánó.
Pesto szósz: Kisebb csokor bazsalikom és petrezselyem levél, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. só, 2 ek. napraforgó, vagy olívaolaj.
Ajánlom alternatív megoldásként, az újhagyma szárból készített pestómat, amit ebben az esetben is használtam.
A bepácolt szárnyakat, bambusznyársra tűzzük, vagy sütőtálban sütjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése