2013. október 9., szerda

Kapros vaddisznó-raguleves.

Hozzávalók:
1.5 kg vadhús (vaddisznó)
4 db sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
2 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
1 db zeller
1 db karalábé, megtisztítva és hasábokra vágva
5 db krumpli kockára vágva
2 fej hagyma
1 fej/kicsi/ fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
20 dkg gomba, felszeletelve
1 evőkanál zsír
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
3 szál kakukkfű, levelei lecsipkedve
1 fél citrom felszeletelve
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 pohár fehér bor (száraz)
2 db zöldpaprika
500 g  főzőtejszín
2 evőkanál)keményítő



Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk 1 pohár fehérbort.
Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket.
Ha a hús egy kis bőrt kapott, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük.
A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika.
Mindig pótoljuk a főzővizet! Közben apróra vágjuk a zöld fűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk!
Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, és a zöld fűszereket.
Eközben a főzőtejszínből, és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk.
Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és készre főzzük.
Tálalásnál újhagyma zöldjével, és karikára vágott citrommal, valamint valamelyik, ételünkhöz használt, zöld fűszerrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése