2013. október 10., csütörtök

Krumplisaláta, újhagymával.


Hozzávalók 4 személyre:

10 szem nagyobb krumpli,

kis csokor újhagyma, zöldjével együtt,
néhány petrezselyem, és kevés lestyán zöld levele,
1 ek olíva olaj,
1 ek. almaecet,
1 dl száraz fehérbor (elhagyható, vízzel helyettesíthető)
kevés só, őrölt bors, fokhagymapor


A krumplit héjában, sós vízben feltettem főni. Addig felszeltem a további hozzávalókat. 
Az újhagymát vékony karikákra, a petrezselyem, a lestyán zöldjét, nem túl apróra vágtam. Kevés sót tettem rá, majd összeforgattam. Közben, a krumpli is megfőtt. 
Kihűlés után meghámoztam, karikára vágtam, majd hozzáöntöttem kevés száraz fehérbort, almaecetet, olíva olajat,és összekevertem a zöldekkel. Fokhagymaport szórtam rá, (ezt, én készítettem a múlt nyáron) őrölt borssal, és még egy kis sóval beállítottam a végleges ízt. Nem biztos, hogy holnap, nem kell kicsit utána sózni, mert a krumpli szívja magába a sót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése