2013. október 10., csütörtök

Lazac steak balzsamecet redukción, salátával


Hozzávalók 2 személyre:

250 g. lazacfilé, 

1/2 citrom,
1 kisebb csili,
1 dl. balzsamecet,
kis csokor snidling,
1 cs. saláta mix, (170 g.)
5 gerezd fokhagyma,
3 ek. olíva olaj,
5 cl. ásványvíz,só, őrölt bors,
csipet cukor,
1 ek. tárkonyecet.




5 gerezd zúzott, sózott fokhagymából, 1 evőkanál olíva olajból, 5 cl. szénsavas ásványvízből, ½ kávéskanál őrölt paprikából öntetet készítek a salátához, és hűtőbe teszem.

A halszeleteket kiolvasztom, majd egy citrom levével, kevés sóval, bedörzsölve azt is a hűtőbe rakom.

Elkészítem a balzsamecet redukciót, amit 1 dl. balzsamecet , és 1 mokkáskanál cukor forralásával végzek, állandó kavargatás mellett, úgy, hogy a térfogata kb. harmadrészére csökkenve besűrűsödjön.

Néhány órás pácolás után a halszeleteket jól leitatva, kevés olajon először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-4 percig sütöm. Az olajba 2 gerezd zúzott fokhagymát, és szeletelt mag nélküli csilit is teszek. A hal akkor sül meg, ha ujjunkkal megnyomva ruganyos az állaga. Rácsra szedve, lecsöpögtetem, és melegen tálalom, a balzsamecet redukción. Tetejére kevés sót, és friss borsot őrlök.

A saláta keveréket az elkészített öntettel, olíva olajjal,néhány csepp tökmagolajjal, és kevés tárkonyecettel öntöm meg, valamint snidlinget szórok rá.

Két személy részére, romantikus, gyertyafényes vacsorának ajánlom!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése